2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Česnakiniai pomidorai

Pirmą kartą bandžiau farširuoti pomidorus. Čia tokį paprastą variantą sumąsčiau, bet prie apkepėlės labai tiko. Ir atrodė visai gražiai.

Prireikė:
4 gerai sunokusių pomidorų,
4 skiltelių česnako,
1 avokado,
fermentinio sūrio,
prieskonių.

Pomidorų viršūnes nupjoviau (tą pusę, kur kotelis laikosi. Bet turbūt reiktų atvirkščiai daryt - tada stabiliau pomidoras laikytųsi lėkštėj). Atsargiai išpjausčiau vidų. Iš pomidorų išskobtą mėsą susmulkinau ir sumaišiau su kapotais česnakais, fermentiniu sūriu, avokadu, bazilikais, druska, j.pipirais. Gautą masę sudėjau atgal į pomidorus ir vuolia. Kitą kartą bandysiu pridėti ir virto kiaušinio, nes akivaizdu, kad gerai derės skonis.



Apkepėlę, kaip ir įprasta, dariau sluoksniuotą. Tik šį kartą net ir prieskonius sluoksniavau:

-bulvės, kmynai, bazilikai,
-svogūnai, truputis grietinės ir j.pipirų,
-česnakai (taip nepagailint),
-kiaulienos nugarinės gabalėliai. Kadangi iš vakaro įsūdžiau, kitur druskos nebedėjau. Kiekvieną gabalėlį įpjovus įkišau po pusę skiltelės česnako. Pasirodė, kad sprendimas teisingas buvo. Mėsytę barsčiau bazilikais, j.pipirais, kalendra,
-morkos, pjaustytos šiaudeliais. ant viršaus pora šaukštų grietinės, mairūnai, raudonėlis. Viskas lengvai nupilama virintu vandeniu, kad gražiai viskas troškintųsi,
-įpusėjus kepti ant viršaus papildomai uždėjau pomidoro.

Kaip visada neišvaizdu, bet mama čepsėjo ir galvą lingavo valgydama (bet aš šito nesakiau). Žodžiu, kai iš savų daržovių darai tai sveika turėtų būt iki negalėjimo. Ir pigu. Einu kartot dozės :D


Gaivios salotos su kiaušiniu

Tęsiu laidų ciklą "Gaminu iš visko, ką randu šaldytuve" :D

Šį kartą mėgavomės gaiviomis, tačiau tikrai sočiomis salotomis.

Prireikė:
1/4 šviežio kopūsto,
1 svogūno,
3 nemažų pomidorų,
3 kiaušinių,
šiek tiek fermentinio sūrio,
prieskonių

Pagaminti paprasčiau turbūt ir neįmanoma. Kol pjausčiau daržoves kiaušiniai spėjo išvirti. Susmulkinau kiaušinius ir sūrį, viską sumečiau į bendrą indą. Pridėjau prieskonių (bazilikų, j.pipirų), išspaudžiau citrinos sulčių, apšlaksčiau alyvuogių aliejumi. Viską išmaišiau ir "niam".

Kiaulienos nugarinės troškinys

Atostogų pas tėvus metu savo noru įsipareigojau gaminti šeimai pietus. Pirmasis užsakymas buvo maždaug toks: dukryte, yra mėsytės, daržovių visokių, padaryk kokį troškinuką. Na nejaugi aš galėčiau neišpildyti tokio paprasto mamos noro? Taigi, gaminau patį paprasčiausią variantą - dedu ko yra šaldytuve. Man prireikė:

Mėsos paruošimui: kiaulienos nugarinės, sojų padažo, 2 svogūnų, prieskonių, šlakelio alyvuogių aliejaus.
Šviežių daržovių: 1 paprikos, 1 brokolio, 1 žiedinio kopūsto, 1 st. žirnių, 3 š. grietinės, prieskonių.
Garnyrui: 100 g ryžių (berods laukinių).

1. Mėsytę supjausčiau nedideliais pailgais gabaliukais ir "pamasažavau" su sojų padažu, bazilikais bei kalendra. Palikau pasimarinuoti max valandai.
2. Kol mėsa parinavosi pasiruošiau daržoves: išgliaudžiau žirnius, susmulkinau bei nuploviau kitas daržoves.
3. Galima kepti. Mėsą sudėjau į keptuvę aukštais kraštais su trupučiu aliejaus. Mėsai šiek tiek apkepus subėriau svogūnus, kad šie įgautų gražų rusvą atspalvį. Tuo pat metu pasūdytame vandenyje lengvai apviriau kalafijorus su brokoliais.
4. Į jau iškepusios mėsytės keptuvę sudėjau visas daržoves, įpyliau apie 0,5-1 st. vandens, įdėjau porą šaukštų grietinės, subėriau mėgiamus prieskoniu ir viską gerai išmaišius palikau troškintis.
5. Mėsytę su daržovėmis reikėtų troškinti bent 20-30 min. Tad per šį laiką puikiausiai spėjau išvirti ryžius ir susiplauti indus.
6. Patiekiant iš ryžių suformavau "kalnelius", papuošiau šviežia petruška. Troškinį paskleidžiau aplink ryžius, kad būtų patogu "kabinti visko iš karto".

Pagyrimų ir padėkų už skanius pietus sulaukta buvo ir atrodė va taip: