2010 m. birželio 13 d., sekmadienis

Ryžių dienos

Na, seniai jau rašiau čia. Vis planavau, planavau... ale kažkodėl patingėdavau. Taigi, pagaliau prisėdau ir prisiminiau savo "ryžių savaitę". Ne ne, jokia dieta čia tikrai nekvepia. Tiesiog... netyčia, neplanuotai taip jau išėjo, kad 5 dienas iš eilės ryžiais mitau. O dabar dalinuosi.

Ryžių-kiaušinių mišrainė

Labai paprasta mišrainė, kurią tinka valgyti vieną, kaip garnyrą prie mėsos patiekalo ar kaip paprastą "Pikantiškąją" su duona. Kiekių tikslių parašyti tikrai negaliu - proporcijos priklauso nuo to, su kuo ar prie ko planuojate mišrainę valgyti. Aš įdėjau gerai išvirtų ryžių, smulkinto virto kiaušinio, tarkuoto fermentinio sūrio, truputį česnako, prieskonių, majonezo. Dar marinuoti žirneliai skonio tikrai negadina. Viską sumaišom ir galime tiekti ant stalo.

Apkepti ryžiai su morkomis

Norėjau gaminti ryžių-morkų kotletukus. Ryžius išvirus cackintis patingėjau, tai sumasčiau paprasčiausiai keptuvėj viską pakepinti. Ir gavosi labai neblogai. Taigi, aš sumiksavau virtus ryžius, šviežias tarkuotas morkas ir smulkiai pjaustytus svogūnus su prieskoniais, apkepiau keptuvėje. Atskirai pakepinau porą saujų saulėgrąžų. Viską sumaišius gavau nuo pakeptų morkų įdomiai salstelėjusius ryžius su saulėgrąžomis ir svogūnais. Manau, visai sveikas patiekalas gavosi. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą