2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis

Kiaulienos nugarinės troškinys

Atostogų pas tėvus metu savo noru įsipareigojau gaminti šeimai pietus. Pirmasis užsakymas buvo maždaug toks: dukryte, yra mėsytės, daržovių visokių, padaryk kokį troškinuką. Na nejaugi aš galėčiau neišpildyti tokio paprasto mamos noro? Taigi, gaminau patį paprasčiausią variantą - dedu ko yra šaldytuve. Man prireikė:

Mėsos paruošimui: kiaulienos nugarinės, sojų padažo, 2 svogūnų, prieskonių, šlakelio alyvuogių aliejaus.
Šviežių daržovių: 1 paprikos, 1 brokolio, 1 žiedinio kopūsto, 1 st. žirnių, 3 š. grietinės, prieskonių.
Garnyrui: 100 g ryžių (berods laukinių).

1. Mėsytę supjausčiau nedideliais pailgais gabaliukais ir "pamasažavau" su sojų padažu, bazilikais bei kalendra. Palikau pasimarinuoti max valandai.
2. Kol mėsa parinavosi pasiruošiau daržoves: išgliaudžiau žirnius, susmulkinau bei nuploviau kitas daržoves.
3. Galima kepti. Mėsą sudėjau į keptuvę aukštais kraštais su trupučiu aliejaus. Mėsai šiek tiek apkepus subėriau svogūnus, kad šie įgautų gražų rusvą atspalvį. Tuo pat metu pasūdytame vandenyje lengvai apviriau kalafijorus su brokoliais.
4. Į jau iškepusios mėsytės keptuvę sudėjau visas daržoves, įpyliau apie 0,5-1 st. vandens, įdėjau porą šaukštų grietinės, subėriau mėgiamus prieskoniu ir viską gerai išmaišius palikau troškintis.
5. Mėsytę su daržovėmis reikėtų troškinti bent 20-30 min. Tad per šį laiką puikiausiai spėjau išvirti ryžius ir susiplauti indus.
6. Patiekiant iš ryžių suformavau "kalnelius", papuošiau šviežia petruška. Troškinį paskleidžiau aplink ryžius, kad būtų patogu "kabinti visko iš karto".

Pagyrimų ir padėkų už skanius pietus sulaukta buvo ir atrodė va taip:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą