2011 m. spalio 12 d., trečiadienis

Vegetariškas troškinys kinietiškai

Turiu planą keisti gyvenamąją vietą, tad nusprendžiau apmažinti turimo negreit gendančio maisto kiekius - kad mažiau daiktų perkraustyt reiktų. "Sauso davinio" spintelėj aptikau sojų faršo. Nuosprendis: pasigaminti vegetarišką troškinį (tarkim, kad kinietiškai). 4-5 porcijom sunaudojau:

Nepilną pokelį sojų faršo,
2 žalias paprikas,
3 dideles morkas,
2 svogūnus,
150 g ryžių,
1 marinuotą čili pipirą.

Padažą gaminau iš sojų padažo, pomidorų padažo, 0,5 citrinos, trupučio tarkuotos imbiero šaknies, 2 šaukštų medaus. Proporcijas reiktų koreguoti pagal asmeninį skonį ;)

1 žingsnis. Pasūdytame vandenyje išviriau sojų faršą.
2 žingsnis. Sudėjau padažui reikalingus ingredientus, šliūkštelėjau virinto vandens ir labai gerai išmaišiau.
3 žingnis. Į padažą sudėjau faršą, paprikas, morkas, svogūnus, čili. Palikau troškintis uždengtame puode. Karts nuo karto pamaišiau.
4 žingnis. Kol troškinosi soja su daržovėmis išviriau ryžius.
5 žingnis. Į troškinį įmaišiau ryžius ir dar patroškinau 5 minutes.

Jei gaminčiau valgymui iš karto, o ne "rytojaus pietums", tai ryžius patiekčiau atskirai. Ko gero, į troškinį dar įberčiau žemės riešutų, nes jie visai tinka.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą