2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Naminiai triufeliai

Jau porą dienų prieš šeštadienį turėjau mintį, kad savaitgalį reiktų išmėginti kažką skanaus ir naujo. Taigi, pasidairius internete aptikau paprastą triufelių receptuką. Recepto šaltinis http://www.donnahay.com.au/
Savaime suprantama, visada gamindamas pagal "svetimą" receptą prisiderinį kažką sau, taigi... pažiūrėkit kas gavosi:



























Jiems reikia:
300 g juodojo šokolado
200 ml grietinėlės (naudojau 35% riebumo)
1 a.š. cinamono

Panaudoti priedai:
migdolai (pilni branduoliai ir smulkinti)
kakava
vaflių trupiniai
kokoso drožlės

Gaminimo procesas labai paprastas. Imam didelį puodą, įpilam vandens ir kaitinam. Į tą puodą įstatom mažesnį, į jį sudedam šokoladą, grietinėlę ir cinamoną. Kaitinam ir maišom kol pasidarys vientisa masė. Ataušiname masę iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų (turėtų stingti apie 3-5 valandas). Rekomenduojama prieš šaldant masę perpilti į svietu išteptą indą.

Kai masė sukietėja, galima daryti triufeliukus. Patarčiau apsimauti kulinarines pirštines arba naudoti paprasčiausius plonus maišelius. Darant "plikomis" rankomis masę labai greitai tirpsta.

Išbandžiau pagaminti triufelius skirtingo dydžio, su įdaru (migdolų riešutais), bei su skirtingais pabarstukais(kakava, kokoso drožlės, vaflių trupiniai, smulkinti migdolai). Iš padarytų šį kartą man skaniausi maži, aplipinti migdolų trupiniais. Kitą kartą planuoju pabandyti į dar nesustingusią masę įpilti keletą lašų mėtinio arba kokosinio sirupo.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą