Prieš keletą dienų diskutavom su kolegom vyrais apie lazaniją. Jų teigimu lazanija be mėsos - visiškas nesusipratimas. Tai turbūt norėdama pati sau įrodyt, kad jie klysta, nusprendžiau pasigaminti tokią. Ir žinot ką? Gavosi dieviškai skaniai. Tai ta proga ir dalinuosi.
Reikės:
Lazanijos lakštų
300-400 g šviežių špinatų
1-2 svogūnų
400 g varškės
100 g sviesto
2 š. grietinės
1 st. pieno
100 g fermentinio sūrio
prieskonių
Taigi, pradedame gaminti varškės-špinatų košę.
Išlydome sviestą, jame pakepiname smulkiai pjaustytus svogūnus. Įdedame grietinės, prieskonių (malti juodi pipirai, druska, malti lauro lapai, maltas muskatas, bazilikai), viską išmaišome. Sudedame smulkiai pjaustytus špinatų lapus ir troškiname iki kol špinatai patamsėja ir "sukrenta". Troškinant špinatus įpilame tiek pieno (čia galima iššisukti su grietinėle arba grietine ir vandeniu), kad baigus troškinti gautume maždaug taip atrodančią masę:
Špinatus paliekame aušti, uždedame kaitinimui puodą su trupučiu vandens - jis skirtas lazanijos lakštų apvirimui. Į jau šiek tiek pravėsusius patroškintus špinatus sudedame trintą varškę. Beje, varškės trinti nereikės, jeigu nusipirksite iš karto "košės" konsistencijos. Taip sutaupytumėt šiek tiek laiko ir darbo. Taigi, viską labai gerai sumaišome, kad iš varškės ir špinatų gautume vientisą lengvai tepamą košę.
Beveik baigta. Dabar tereikia sudėlioti apvirtus makaronų lakštus ir juos sutepti pasigaminta koše. Labai svarbu aptepti lakštų pakraščius. Susluoksniavus lazaniją galime dėti į įkaitintą orkaitę. Pakepame apie 15 minučių, apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu ir dar pakepame 5-10 minučių. Lazaniją patiekiame supjaustytą dideliais gabalais (porcijomis). Galima dar pagardinti pikantišku padažu. Skanaus!
2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis
Lazanija su špinatais ir varške
žymės:
Karštieji patiekalai,
lakštiniai,
lazanija,
makaronai,
receptai,
špinatai,
varškė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
na pabandysiu pasigamint, mažu pavyks :)
AtsakytiPanaikintiAš irgi dievinu lazaniją. Beje, lazanijos lakštų niekuomet neapverdu - tiesiog laužau ir dedu į kepimo formą. Tuomet ji gaunasi ne tokia "patežusi", o standesnė, patogi pjaustyti. Bet čia jau kaip kam labiau patinka... Skanaus!
AtsakytiPanaikintiLabai skaniai gavosi. Tiesa naudojau ne šviežius o konservuotus špinatus (žiema visgi - šviežiu nelabai rasi). Receptas puikus, o rezultatas fantastiškas. Ačiū tau.
AtsakytiPanaikinti