2010 m. balandžio 26 d., pirmadienis

Mielinės bandelės su įdaru

Reikės:

2 st. kefyro
0,5 st. aliejaus
4-5 st. miltų
15 g sausų mielių
1 š. druskos
1 žiupsnelis cukraus

Tai yra turbūt paprasčiausias mielinės tešlos variantas. Tačiau, gerai paruošus įdarus gaunamos labai skanios bandelės.

Į puodą supilame kefyrą ir aliejų. Kaitiname ant nedidelės ugnies ir maišome tol, kol nesimato atsiskyrusių aliejaus lašų. Viryklę išjungiame, o į puodą subėrę druską, cukrų ir mieles, viską gerai išmaišome.

Į gautą masę po truputį dedame miltus ir maišome. Reikalingas miltų kiekis gali truputį svyruoti, taigi dėkit iš akies tiek, kad išmaišius tešla būtų dar truputį skystoka, lipni, labai lengvai minkoma. Tešlą padedame pusvalandžiui, kad pakiltų. Per tą laiką galime pasiruošti įdarą.

Pasigaminus įdarus iš jau truputį pakilusios tešlos formuojame norimo dydžio ir formos bandeles. Kepame apie 20 minučių kol tešla lengvai pagelsta. Pabaigoje bandelių viršų galima patepti kiaušinio baltymu, babarstyti smulkintais krapais.

Toks pats tešlos receptas tinka ir saldžioms bandelėms, tačiau toiu atveju derėtų kefyro-aliejaus masę suberti ir ištirpinti 1-2 stiklines cukraus.

Žemiau pateikiu kelis mano jau išbandytus įdarų variantus. Skanaus!

Mėsos įdaras. Faršą apkepame savose sultyse, susmulkiname kiek įmanoma labiau, kad būtų birus. Įdedame smulkiai pjaustyto svogūno bei suberiame prieskonius. Prieskonius dedame pagal skonį, tačiau labai rekomenduoju įberti smulkintų čiobrelių.

Lašinukų įdaras. Šis įdaras vienas paprasčiausių, jam nieko nereikia papildomai ruošti. Tiesiog supjaustome lašinukus kuo mažesniais kubeliais, apibarstome kmynais.

Špinatų įdaras. Susmulkiname špinatų lapus ir juos apkepame svieste kol sukrenta. Apibarstome bazilikais, maltais pipirais, malta kalendra. Atskirai patarkuojame fermentinio sūrio. Formuodami bandeles dedame po vieną sluoksnį špinatų ir sūrio.

Dešrelių įdaras. Jam tinka virta smulkinta dešra, pieniškos dešrelės. Labai patogu dėti mažytes, vaikiškas pieniškas dešreles - taip išvengiame pjaustymo. Pasiruošiam prieskonių mišinį - juodi pipirai, saldžioji paprika, mairūnai. Formuodami bandeles jas paprasčiausiai apvoliojame prieskoniuose ir aplipiname tešla.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą