2010 m. sausio 30 d., šeštadienis

Miltiniai blyneliai

Prieš keletą dienų sumąsčiau "šeimynai" pagaminti vakarienę. Dar sėdėdama darbe kažkodėl užsimaniau miltinių blynų. Labai sėkmingai juos suvartojau per dvejus pietus ir dvi vakarienes. Labai paprasta, gan greita ir tikrai labai skanu. Ir dar... vaikystę primena ;)

Reikės:
1 stiklinės kefyro
1 kiaušinio
0,5-1 stiklinės miltų
pieno/(mineralinio) vandens
žiupsnelio druskos

Taigi, iš pradžių sumaišome kefyrą, kiaušinį, druskytę ir miltus. Turėtų gautis gan tiršta masė. Ją skiedžiame pasirinktinai pienu, mineraliniu arba paprastu vandeniu iki masė taps pakankamai skysta. Įkaitiname keptuvę, patepame lašinukais arba įpilame kelis lašus aliejaus ir įpilame tešlos tiek, kad būtų kuo plonesniu sluoksniu uždengtas visas keptuvės dugnas. Siūlau kepti bent dvejose keptuvėse, nes kepant vienoje sugaišite labai daug laiko.

Taigi, apkepus blynelius iš abiejų pusių man patinka juos susukti ir pamirkyti į uogienės-grietinės padažą. Atrodo daugmaž taip:


Pietums tuos pačius blynelius padariau kiek sotesnius ir patogesnius valgyti darbe. Pasidariau kumpio (tiesą sakant virtos dešros) ir sūrio įdarą, kurį įvyniojau į blynelius. Jei norite kepti blynelius su įdaru, tokiu atveju galima taupant laiką iškepti tik vieną blynų pusę - kita apkeps šildant(kepant) blynus į juos jau įsukus pasirinktus priedus. Deja, man teko pasišildyti blynus mikrobangų krosnelėje, todėl jie nebuvo apskrudę. Atrodė va taip:


Taigi, sėkmės eksperimentuojant pasirinkus savo mėgstamus įdarus. Skanaus!

Secret Diary of a Call Girl


"Secret Diary of a Call Girl" ("Slaptas prostitutės dienoraštis") - visiškai moteriškas serialas. Žiūrisi labai lengvai. Visiškai nereikalauja didelio susikaupimo. Be to, kiekviena serija tetrunka vos daugiau nei 20 minučių. Viso išleisti du pilni sezonai ir mano turimomis žiniomis daugiau serijų leisti neplanuojama.
Serialas pastatytas remiantis tikrais faktais - realios protitutės, kuri vadina save "Belle de Jour" dienoraštį.
Kaip jau minėjau, turinys paprastas. Kaip dažnai būna su serialais - tik pabaigus žiūrėti vieną seriją iš karto užsimanai pamatyti kitą. Pagrindinė serialo tema - vyrų norų patenkinimas už pinigus. Perspėju, kad pornografijos elementų atrasti gan sudėtinga. Sekso scenų daug, tačiau jos pateikiamos išradingai, nerodoma pernelyg daug nuogo kūno, bet leidžiama suprasti viską iki smulkmenų.
Taigi, merginos, "Secret Diary of a Call Girl" - puikus laiko "prastūmimas" specialiai jums.
Daugiau apie serialą čia.

2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Šalta ne tik man

Už lango šalta taip, kaip nebuvo turbūt gerus 4 ar 5 metus. Ir Daliai turbūt nekaršta. Va kaip ant radiatoriaus šildosi, jeigu prisiglaust neledžiu:


Ryžiai su dešryte ir voveraitėmis

Aptikau šaldytuve dešrytės, kurią jau būtinai suniamniam reikėjo ir prisiminiau, kad voveraičių šaldytų yra. Gal kiek keista man per savaitę antrą kartą gaminti ir 5 kartą valgyti grybus, tačiau... svarbiausia juk, kad rezultatas skanus gavosi.

Reikėjo:

pusės rinkės kažkokios dešros (įtariu kiaulienos parūkyta kokia..nzn, nes mama lauktuvių įdėjo)
1 didelio svogūno
3-4 saujų voveraičių
200 g ryžių
priedai (grietinė, sviestas, pienas, prieskoniai)

Taigi, kubeliais supjaustytą dešrą teko apkepti keptuvėje su svogūnais. Tada sudėjau voveraites, įdėjau truputį sviesto ir grietinės, įpyliau kelis šlakus pieno, kad voveraitės su mėsyte troškintųsi. Pagardinimui įbėriau druskos, j.pipirų, maltos kalendros, bazilikų ir įpyliau truputį sūraus sojų padažo. Kol viskas troškinosi išviriau ryžius. Juos jau lėkštėje taip pat apšlaksčiau trupučiu sojų padažo. Paprasta, greita, skanu. Kelios foto:



2010 m. sausio 24 d., sekmadienis

Naminiai triufeliai

Jau porą dienų prieš šeštadienį turėjau mintį, kad savaitgalį reiktų išmėginti kažką skanaus ir naujo. Taigi, pasidairius internete aptikau paprastą triufelių receptuką. Recepto šaltinis http://www.donnahay.com.au/
Savaime suprantama, visada gamindamas pagal "svetimą" receptą prisiderinį kažką sau, taigi... pažiūrėkit kas gavosi:



























Jiems reikia:
300 g juodojo šokolado
200 ml grietinėlės (naudojau 35% riebumo)
1 a.š. cinamono

Panaudoti priedai:
migdolai (pilni branduoliai ir smulkinti)
kakava
vaflių trupiniai
kokoso drožlės

Gaminimo procesas labai paprastas. Imam didelį puodą, įpilam vandens ir kaitinam. Į tą puodą įstatom mažesnį, į jį sudedam šokoladą, grietinėlę ir cinamoną. Kaitinam ir maišom kol pasidarys vientisa masė. Ataušiname masę iki kambario temperatūros ir dedame į šaldytuvą, kad pastingtų (turėtų stingti apie 3-5 valandas). Rekomenduojama prieš šaldant masę perpilti į svietu išteptą indą.

Kai masė sukietėja, galima daryti triufeliukus. Patarčiau apsimauti kulinarines pirštines arba naudoti paprasčiausius plonus maišelius. Darant "plikomis" rankomis masę labai greitai tirpsta.

Išbandžiau pagaminti triufelius skirtingo dydžio, su įdaru (migdolų riešutais), bei su skirtingais pabarstukais(kakava, kokoso drožlės, vaflių trupiniai, smulkinti migdolai). Iš padarytų šį kartą man skaniausi maži, aplipinti migdolų trupiniais. Kitą kartą planuoju pabandyti į dar nesustingusią masę įpilti keletą lašų mėtinio arba kokosinio sirupo.

Skanaus!

Kinomano užrašai

Būdama visiškai nepataisoma kino fanatike pradedu atsiliepimų apie filmus ciklą "Kinomano užrašai". Filmų žiūriu tikrai daug ir labai įvairių, tačiau artimiausiuose planuose vainamieji "mindfuck movies". Lietuviškai versti "mindfuck" ko gero reiktų kaip "psichiką paveikiantys". Taigi, tai daugybė filmų, kurie paprastai būna slogios nuotaikos, kartais ne visai aiškaus siužeto ir visaip kaip veikiantys požiūrį į gyvenimą. Savaime suprantama, gali įsimaišyti ir šiai "serijai" nepriklausančių filmų aprašymai. Būtina neužmiršti, kad dėl skonio nesiginčyjama. Viskas, ką kadanors rasite šiam BLOG'e bus tik mano asmeninė nuomonė. Kitu atveju rasite link'us. Tai... iki greito.

ZERO II

Taigi, teko laimė apsilankyti viename pirmųjų šio filmo seansų. Kaip ir buvo tikėtasi, filme buvo gausu smurto, keiksmažodžių, meilės, išdavystės bei visiško pamišimo ir nepaaiškinamo įtūžio. Tačiau E.Vėlyvis ir vėl nustebino savo kaip režisieriaus atlikto darbo kokybe. Aktorių vaidyba taip pat nenuvylė.
Anot režisieriaus - filmo žanras - detektyvinė muilo opera. Filmą sudaro 5 "serijos", kurių kiekvienoje į situaciją pažvelgiama vis kitų žmonių akimis. Kiekviena "serija" tarsi palieka savų neįmintų mįslių, tačiau finale, savaime suprantama, viskas išaiškėja.
Ypač didelį įspūdį palieka pats filmavimo būdas. Atkreipiamas dėmesys į daugybę smulkių, tačiau filmo kontekste labai svarbių detalių.
Mano asmenine nuomone filmas turėtų sulaukti didelio pasisekimo. Ir čia, manau, galima būtų kalbėti net apie užsienio auditoriją.
Taigi, kas nematėt - pasižiūrėkit. Filmą vertinčiau 8/10. Daugiau apie filmą skaitykite: http://www.zero2.lt/

2010 m. sausio 19 d., antradienis

Pradžia

Taigi, manau, atėjo pagaliau ir man metas retkarčiais pasidalinti savo patyrimais, žiniomis, nuomone, įvairaus plauko nutikimais, nuotaika ir... viskuo, kuo tik galima pasidalinti.
Kadangi dienos tiesiog lekte lekia, o taip pat ne paslaptis, kad mano ir naktys dažniausiai ne pilnai išmiegotos, tai... nemigai kankinant retkarčiais brūkštelsiu atsiliepimus apie įvairius renginius, filmus, maistelio gaminimą, rankdarbius ir pan.
Taigi, mielieji, pirmąjį pranešimą tuo ir baigsiu, nes labai reikia susikaupti ir "mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis", bo egzaminas jau visiškai ant nosies. Iki greito ;)