Pirmą kartą bandžiau farširuoti pomidorus. Čia tokį paprastą variantą sumąsčiau, bet prie apkepėlės labai tiko. Ir atrodė visai gražiai.
Prireikė:
4 gerai sunokusių pomidorų,
4 skiltelių česnako,
1 avokado,
fermentinio sūrio,
prieskonių.
Pomidorų viršūnes nupjoviau (tą pusę, kur kotelis laikosi. Bet turbūt reiktų atvirkščiai daryt - tada stabiliau pomidoras laikytųsi lėkštėj). Atsargiai išpjausčiau vidų. Iš pomidorų išskobtą mėsą susmulkinau ir sumaišiau su kapotais česnakais, fermentiniu sūriu, avokadu, bazilikais, druska, j.pipirais. Gautą masę sudėjau atgal į pomidorus ir vuolia. Kitą kartą bandysiu pridėti ir virto kiaušinio, nes akivaizdu, kad gerai derės skonis.
Apkepėlę, kaip ir įprasta, dariau sluoksniuotą. Tik šį kartą net ir prieskonius sluoksniavau:
-bulvės, kmynai, bazilikai,
-svogūnai, truputis grietinės ir j.pipirų,
-česnakai (taip nepagailint),
-kiaulienos nugarinės gabalėliai. Kadangi iš vakaro įsūdžiau, kitur druskos nebedėjau. Kiekvieną gabalėlį įpjovus įkišau po pusę skiltelės česnako. Pasirodė, kad sprendimas teisingas buvo. Mėsytę barsčiau bazilikais, j.pipirais, kalendra,
-morkos, pjaustytos šiaudeliais. ant viršaus pora šaukštų grietinės, mairūnai, raudonėlis. Viskas lengvai nupilama virintu vandeniu, kad gražiai viskas troškintųsi,
-įpusėjus kepti ant viršaus papildomai uždėjau pomidoro.
Kaip visada neišvaizdu, bet mama čepsėjo ir galvą lingavo valgydama (bet aš šito nesakiau). Žodžiu, kai iš savų daržovių darai tai sveika turėtų būt iki negalėjimo. Ir pigu. Einu kartot dozės :D
2011 m. liepos 28 d., ketvirtadienis
Česnakiniai pomidorai
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą