2011 m. spalio 9 d., sekmadienis

Trupininis

Kažkada gaminau trupininį pyragą. Tikrai neprisimenu kur radau receptą. Autorystės sau neprisiimu, tiesiog noriu pasidalinti, nes gavosi labai neblogai. Prireikė:

2 stiklinių cukraus,
200 g grietinės,
4 kiaušinių,
6 stiklinių miltų,
200 g sviesto,
1 stiklinės uogienės,
kepimo miltelių, druskos, vanilinio cukraus.

1. Sviestą dedame į puodą ir tirpiname, sumaišome su cukrumi.
2. Sudedam grietinę, kepimo miltelius (porą arbatinių šaukštelių), druską (pusę arbatinio šukštelio).
3. Į gautą masę dedame kiaušinių trynius, o baltymus padedame į šaldytuvą. Viską gerai sumaišome ir dedame miltus. Miltų dedame tiek, kad tešla pasidarytų biri, suliptų trupinukais. Todėl miltų kiekis čia nurodytas tik apytikslis. Gali prireikti mažiau, o gali ir daugiau.
4. Šiek tiek pašildome kepimo formą ir ištepame ją sviestu arba aliejumi. Dedame maždaug pusę trupinių (aš paprastai dedu 3/4) ir juos aptepame uogiene. Ant viršaus sudedame likusius trupinius.
Pyragą reikėtų kepti vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 minučių. Kai pyragas pradės gelsti, užtepkite viršų gerai išplaktais su vaniliniu cukrumi baltymais. Ant viršaus galima užbarstyti pamirkytų razinų, aguonų, smulkintų riešutų ar kokoso drožlių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą