2010 m. sausio 30 d., šeštadienis

Miltiniai blyneliai

Prieš keletą dienų sumąsčiau "šeimynai" pagaminti vakarienę. Dar sėdėdama darbe kažkodėl užsimaniau miltinių blynų. Labai sėkmingai juos suvartojau per dvejus pietus ir dvi vakarienes. Labai paprasta, gan greita ir tikrai labai skanu. Ir dar... vaikystę primena ;)

Reikės:
1 stiklinės kefyro
1 kiaušinio
0,5-1 stiklinės miltų
pieno/(mineralinio) vandens
žiupsnelio druskos

Taigi, iš pradžių sumaišome kefyrą, kiaušinį, druskytę ir miltus. Turėtų gautis gan tiršta masė. Ją skiedžiame pasirinktinai pienu, mineraliniu arba paprastu vandeniu iki masė taps pakankamai skysta. Įkaitiname keptuvę, patepame lašinukais arba įpilame kelis lašus aliejaus ir įpilame tešlos tiek, kad būtų kuo plonesniu sluoksniu uždengtas visas keptuvės dugnas. Siūlau kepti bent dvejose keptuvėse, nes kepant vienoje sugaišite labai daug laiko.

Taigi, apkepus blynelius iš abiejų pusių man patinka juos susukti ir pamirkyti į uogienės-grietinės padažą. Atrodo daugmaž taip:


Pietums tuos pačius blynelius padariau kiek sotesnius ir patogesnius valgyti darbe. Pasidariau kumpio (tiesą sakant virtos dešros) ir sūrio įdarą, kurį įvyniojau į blynelius. Jei norite kepti blynelius su įdaru, tokiu atveju galima taupant laiką iškepti tik vieną blynų pusę - kita apkeps šildant(kepant) blynus į juos jau įsukus pasirinktus priedus. Deja, man teko pasišildyti blynus mikrobangų krosnelėje, todėl jie nebuvo apskrudę. Atrodė va taip:


Taigi, sėkmės eksperimentuojant pasirinkus savo mėgstamus įdarus. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą