2010 m. rugpjūčio 4 d., trečiadienis

Beveik guminukai

Aptikau receptuką. Paprasto, pigaus ir greit pagaminamo skanumyno. Kad neapkaltintų autorinių teisių nepaisymais, tai link'as čia. Minimalius pakeitimus darau po pabandymo. Tai reikės:

1 pak. želė
1 a.šaukšt. su kaupu citrinos rūgšties
4 šaukštų cukraus
1 stiklinės vandens
4 šaukštų želatinos

Puode abrinkinam želatiną, puodą dedam ant silpnos ugnies, sumetam viską kas likę ir maišom palengva šildydami kol lieka vientisa masė. Pilam į formą ir laukiam kol sustings. Formą patarčiau išklot maistine plėvėle, kad po to už kraštų paėmus lengvai išsiimtų viskas.
Taigi, pjaustėsi sunkiai, nes lipo prie peilio. Cukraus pudra apibarsčiau - iš karto ištirpo. Kramtėsi... įdomiai. Man pačiai rūgštumo ir guminukiško tąsumo pritrūko. (Tai čia parašiau jau padidintą dozę citrinos rūgšties). Mamai rūgštumo irgi pritrūko, bet ji visvien sėkmingai didžiąją dalį guminukų įveikė. O ką? vienas sveikiausių saldumynų. Kad ir keistokas, bet, visgi, neblogas gavosi. Dabar tik belieka dilema kaip tąsumą padidinti. Matyt, teks greitu laiku vėl pasigaminti. Skanaus!

1 komentaras:

  1. Sveiki,nutariau pabandyti pasigaminti jūsų guminukus.Mat tuo metu neturėjau citrinos rūgšties,tai teko nukrypti nuo originalaus recepto.Naudojau citrinos sulčiu koncentratą.Pyliau 100g vandens ir 150 g sulčių.Rūgšties pakako.Bet deja naudojau spanguolių žele,tai dėl citrinų ir spanguolių derinio juose atsirado šioks toks kartumas.Kas liečia pjaustymą,tai labai puikiai susipjaustė,mat naudojau picos pjaustymo įranki.Jis tokiam reikalui tinka idealiai.Šiaip labai patiko,tik gal reikėtu dar padidint želatino kiekį.Dėkui už receptą.

    AtsakytiPanaikinti