2010 m. rugpjūčio 6 d., penktadienis

Lazanija su mėsa

Tai mano vienas labiau mėgstmų patiekalų. Aš dažniausiai renkuosi jautieną arba jautienos-kiaulienos mišinį, bet paskutinį kartą su kiauliena dariau ir viskas puikiai gavosi. Pirštukus net ir tėveliai būtų laižęsi, jeigu pirštais valgę būtumėm.

Taigi, 6 porcijoms jums reikės:

lazanijos lakštų;
~700 g maltos mėsos;
2-3 didelių svogūnų;
200-300 ml pomidorų padažo arba kečupo;
200 g grietinės (nebūtina);
100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio;
trupučio sviesto, prieskonių.

1 žingsnis. Maltą mėsą dedame į sausą keptuvę ir kepinam ant vidutinės ugnies. Kai mėsytė kepa neskubant supjaustom svogūnus, sudedame į tą pačią keptuvę. Viską pabarstome mėgiamais prieskoniais, gerai išmaišome ir laukiame kol mėsa iškeps. Kas kelias minutes siūlau "padaužyti" faršo gabaliukus mentele, kad faršas būtų birus, nesulipęs į gumulus.

2 žingsnis. Mėsytė beveik paruošta. Tereikia supilti pusę kiekio pomidorų padažo, grietinę ir viską išmaišyti - turim gauti mėsos padažą.


3 žingsnis. Baigiant ruošti mėsą užviriname nedidelį kiekį vandens makaronų lakštų apvirimui. Galim pradėti sluoksniuoti lazaniją.
Skardos dugną patepame sviestu ar įpilame kelis lašus aliejaus. Visą dugną padengiame vienu sluoksniu apvirtų lakštų. Juos, ypač jų kraštus ištepame kečupu ir dedame sluoksnį paruoštos mėsos. Mėsos nereikia idealiai be tarpų paskleisti, nes lazaniją darysime iš 3-4 sluoksnių. Uždedame pagal norą dar 2-3 sluoksnius.
Baigus sluoksniuoti viršuje paliekame mėsą, ne lakštus, ir dedame į jau įkaitintą ~180 laipsnių orkaitę.


4 žingsnis. Orkaitėje lazaniją kepame apie 15-20 min. - pastebėjus, kad jau "čirška" reikia dar pakepti apie 10 min. Trumpam ištraukiam skardas ir lazaniją apibarstom sutarkuotu sūriu.


5 žingsnis. Pakepame lazaniją dar apie 10 minučių ir jau galima valgyti. Skanaus!



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą