2010 m. rugpjūčio 10 d., antradienis

Cukinijos, pievagrybiai ir...

Kažkur naršydama internete aptikau idėją, kad galima agurotį su pievagrybiais miksuot. Tai bendrąją idėją pasivogus pasigaminau netyčia du skirtingus patiekalus. Visų pirma pasigaminame cukinijų-pievagrybių padažą.

Padažui reikės:
1/3 didelės cukinijos;
300 g pievagrybių;
50 g sviesto;
100 g grietinės;
prieskonių (malto muskato!).

Nulupam cukiniją, supjaustom nedideliais gabalėliais ir metam į sausą keptuvę. Supjaustom ir į tą pačią keptuvę sudedam pievagrybius. Vis pamaišant taip troškinam kol pievagrybiai sukris. Įdedam sviestą, grietinę, suberiam prieskonius, viską labai gerai išmaišome ir dar patroškiname apie 10 min.

1. Makaronai su cukinijų-pievagrybių padažu. Čia jau jokio dviračio galim nebeišradinėti. Paprasčiausiai išsiverdam makaronus kaip mėgstam, uždedam padažo ir galima valgyti. Čia mano klaida buvo, kad neapsižiūrėjau iš anksto kokių makaronų turiu. Spagečiai... nelabai tinka ;)


2. Ryžiai su cukinijų-pievagrybių padažu. Iš vakar likusį padažą pašildžiau, sudėjau išvirtus ir su ciberžole išmaišytus ryžius. Uždėjau dar porą šaukštų grietinės, apšlaksčiau viską sojų padažu. Gerai išmaišiau ir... niam.

2 komentarai:

  1. Su makaronais tikrai mėginsim! :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Nu kaip ir sakiau, išmėginau. Tik su pakeitimais - bekepdama daržoves pastebėjau, kad mano žmogus grietinę išlapnojo :/ Nu bet dėl to galvosi ne ką blogiau - vietoj grietinės suėjo fetos sūris, labai skanu buvo! :)

    AtsakytiPanaikinti