2010 m. vasario 11 d., ketvirtadienis

Avižiniai sausainiai

Sveiki, kepiau sausainukus paprastučius. Kolegom patiko ir recepto prašė. Tai ta proga, kad kiekvienam atskirai pasakot nereiktų, įmetu.

Reikės:
1 st. paprastų avižų dribsnių
100 g. sviesto
1 a.š. kepimo miltelių
2-5 š. miltų
2 kiaušinių
0,5 st. cukraus
priedai (pasirinkti pagal asmeninius pageidavimus)

Taigi, išlydome sviestą keptuvėje, suberiame avižinius dribsnius (tuos paprastus, lietuviškus, kur prie visų košių sudėta buna). Kepiname ant nedidelės ugnies kol avižos lengvai pagelsta ir sugeria visą sviestą. Įmaišome truputį kepimo miltelių ir porą šaukštų miltų. Jeigu norite, galima įberti cinamono arba kakavos.
Kol avižos kepa į atskirą indą įmušame porą didelių kiaušinių (ir trynio, ir baltymo reikia), suberiame cukrų ir gerai išmaišome. Pagardinimui vėlgi savo nuožiūra galite įberti vanilinio cukraus, įdėti medaus ar įpilti kokio aromatinio sirupo.
Į gautą kiaušinių-cukraus masę sudedame kepintas avižas, išmaišome. Ir vėl dedam pagal skonį arba tai, ko turim namie: razinos, skaldyti riešutai, saulėgrąžos, kokoso drožlės, džiovinti vaisiai ir pan. Dar kartą viską gerai išmaišom ir metam į orkaitę. Kepti reiktų vidutinėje temperatūroje iki kol sausainiai gražiai pagels. (paprastai man trunka apie 20 min). Tai tiek. Skanaus!

1 komentaras: