2010 m. vasario 17 d., trečiadienis

Mindfuck movies. 1 dalis.

Taigi, pribrendo pagaliau laikas pasidalinti mintimis apie keletą žiūrėtų "mindfuck" filmų.

1. Knowing/Suvokimas (2009). Dar vienas filmas apie pasaulio pabaigą. Mokslininkui į rankas patenka 50 metų senumo popieriaus lapas, kuriame prirašyta daugybė skaičių. Iš pirmo žvilgnio - tai skaičiai, kurie neturi jokios sekos. Tačiau mokslininką būtent ta ir sudomina. Jis pradeda nagrinėti šių skaičių reikšmę ir netikėtai paaiškėja, kad tai įvairių katastrofų datos. Pasirodo, kad lape nurodytos ir kelios žmoniją dar tik ištiksiančios nelaimės.
Taigi, kaip ir priklauso tokiame filme, įtampa sėkmingai išlaikoma nuo pat filmo pradžios iki pabaigos. Šį filmą vertinčiau 8/10. Žiūrėti siūlyčiau tik tiems, kad bent truputį domisi įvairiomis religijomis ir yra sveikai fantastinių filmų mėgėjai. Daugiau čia

2. Messages Deleted/ Žinutės ištrintos (2009). Scenaristas, dėstytojas yra priverstas išyventi savo paties sukurtą istoriją. Sukrečianti tiesa, kad realiame gyvenime viskas pradeda klostytis lygiai taip, kaip parašyta - visiškai sužlugdo jauną vyrą. Jam pradeda skambinti aukos, kurių jis nepažįsta. Čia pagelbėti sumąsto viena iš studenčių, aptikusi, kad šią istoriją dėstytojas pavogė iš savo studento. Kerštas? Taip. Kas gi tikrasis istorijos autorius ir kuo pasibaigs filmas? Tai netikėta, įdomu, sukrečia. Vertinu 7/10 nes gal kiek ištempta ir nelabai įtikėtina kai kur pasirodo. Daugiau čia.

3. After Hours (1985). Vyrukas po darbo užeina į kavinę ir... susipažįsta su moterimi. Deja, bet jis sutinka pasimatyti su ja šiek tiek vėliau. Tada ir prasideda visos įdomybės. Filmas sukelia labai keistus jausmus. Žiūrisi įdomiai. Pamatyti galbūt verta, bet kaip labai gero įvardyti tikrai negalėčiau. 7/10 už visiškai netikėtą siužetą. Daugiau čia

4. Blade Runner: The Final Cut. Neapsigaukit dėl aktoriaus. Taip, šiame filme vaidina H.Fordas, bet tai tikrai nėra nieko panašaus į normalų veiksmo filmą. 9-ojo dešimtmečio pradžios filmas, kuriame bandoma pavaizduoti žmones-robotus ir būsimas technologijas. Tiesą sakant, vertindama šį filmą galiu ir suklysti. Galbūt jį žiūrėjau nesusikaupusi ir dėl to nesurankiojau visų "kas, kaip ir kodėl". Siūlau paprasčiausiai negaišti laiko ir pasirinkti bet kurį kitą filmą. Šis visiškai neužkabino i atminty išliko vos pora "kadrų". 3/10. Daugiau čia.

5. Crash (1996). Tik neapsigaukit. Yra filmas tuo pačiu pavadinimu išleistas 2004 metais, tačiau šių filmų siužetai gerokai skiriasi. Filmas gal mažumytį ištemptas, tačiau jį labai įdomu žiūrėti dėl personažų iškreipto pasaulio matymo. Kam patinka šiek tiek nesveika erotika, tai griebkit šį filmą net nemąstydami. Drąsus filmas su gan atviromis sekso scenomis. Taigi, istorija pradedama tuo, kad vyriškis patenka į autoavariją. Šiek tiek atsigavęs jis susipažįsta su tam tikra žmonių grupele, kurią, ko gero, galima būtų pavadinti "undergroundine". Pagrindinis šios grupelės variklis - ypatingą aistrą sukeliantys avarijų vaizdai. Visiškai silpnų nervų žmonėms žiūrėti nepatariu. Pati vertinu filmą 9/10. Daugiau čia.

6. Cube/Kubas (1997). Na, apie šitą filmą turbūt neverta ilgai ir kalbėti - dauguma yra tikrai bent girdėję apie jį. Tai pirmoji dalis. Antroji, "Cube 2:Hypercube", išleista 2002 metais. Tai filmas apie paslaptingą statinį kupiną spąstu. Į milžinišką kubą prieš jų valią yra įleisti keli ypatingų gebėjimų turintys žmonės (policininkas, gydytoja, matematikė ir pan.). Nei vienas jų neatsimena kaip čia pateko. Jie supranta, kad surasti išėjimą galės tik pasikliaudami vienas kitu ir dirbdami darnioje komandoje. Tik...ar jiems pavyks taip bendrauti atsidūrus visiškoje nežinioje? Filmas vertas 8/10. Daugiau čia.

1 komentaras:

  1. Jei patinka tokie filmai, patarciau paziuret:
    1. I heart huckabees
    2. The united states of leland
    3. The Trumen show
    ir pabaigai The reader- sitas stipriausias is jausmu puses

    ->>nofuckenname@rambler.ru

    AtsakytiPanaikinti