2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai ir pyragaitis su riešutais

Kažkada užsimaniau saldumyno, o namuose nieko paruošto valgymui neturėjau. Iki parduotuvės eiti irgi patingėjau. Tai apsižiūrėjusi ko turiu sumąsčiau, kad galiu supaprastint truputį "Negriuko" tešlą ir pagaliau išbandyti tas vienkartines formeles keksiukams. Taigi, prireikė:

1,5 st. cukraus
4 šaukštų kakavos
3 šaukštų grietinės
2 šaukštelių kepimo miltelių
3 didelių kiaušinių
200 gr. margarino
1.5 st. miltų
1 šauksto aliejaus
1 saujos migdolų

Ištirpinau margariną, subėriau cukrų, kakavą, aliejų ir maišydama kaitinau iki vientisos masės. Palikau aušti. Atskirai sumaišiau miltus ir kepimo miltelius. Supyliau pasigamintą "karštą šokoladą", išmaišiau. Tada atėjo eilė dėti grietinę, kiaušinių trynius ir susmulkintus riešutus bei vėl viską išmaišyti. Išplakiau kiaušinių baltymus, suverčiau į bendrą puodą, atsargiai išmaišiau ir pyliau į formeles.

Kadangi orkaitė prasta ir šiaip patyrimo virtuvėj trūkumas dar jaučiamas, tai iš dalies keksiukų gavosi skanūs sausainiai (dalis keksiukų ištekėjo iš formų ir truputį perkepė). Kadangi patingėjau antrą skardą keksiukų pilstyti, tai likusią masę supyliau į nedidelę duonos kepimo formą ir tuo pačiu išsikepiau pyragą.

Na taip taip... Truputį gėda čia prisipažinti apie savo nesėkmes virtuvėj, bet gi tam ir mokomės. Svarbiausia, kad finale viskas gavosi labai puikiai: turėjau skanių minkštų keksiukų, lengvai traškių sausainių ir šokoladinį pyragą su riešutais. Pyragą kolegos įvertino labai gerai. Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą