2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Spektaklis "Vietų nėra"

Buvau prieš porą dienų kitame spektaklyje, bet susivokiau, kad apie šį jokio viešo atsiliepimo nepalikau. Sąlyginai gal ir gerai, kad taip išėjo - praėjus porai mėnesių prisimeni tik bendrąsias nuotaikas, įspūdį, tad nieko neišplepėsiu, ko neturėčiau.

A.Lebeliūno režisuotame spektaklyje pagrindinį vaidmenį (o tiksliau - visus) atlieka puikus jaunas aktorius Eimutis Kvoščiauskas. Taip, tai monospektaklis. Labai tinkamas ramiam vakaro praleidimui - spektaklis nereikalauja didelio susikaupimo ar žmonijos išlikimo problemų sprendimo.

Taigi, veiksmas vyksta populiaraus Niujorko restorano operatorinėj ar registratūroj (čia ta patalpa, kur sėdi žmogutis prie telefono ir priiminėja užsakymus). Skirtumas toks, kad Semas (pagrindinis personažas) turi ne vieną telefoną. Toli gražu. Nieko keisto, kad kiekvienas telefono aparatas "turi savo personažą". Jeigu neklystu, aktorius spektaklio metu įkūnija net 33 skirtingus personažus. Žiuri, žmogau, ir stebiesi: kaip galima per minutę nepriekaištingai perteikti 3 skirtingų personažų nuotaikas? Įtariu, kad rofesionalumas čia kaltas.

Veiksmas vyksta prieš Kalėdas, todėl natūralu, kad Semas gauna be proto daug įvairiausių skambučių. O ką kalbėti, kai dar kolega į darbą vėluoja? Taigi, tenka suktis iš padėties priimant pačius įvairiausius sprendimus.

Kaip minėjau, spektaklis neįpareigojantis. Labai rekomenduoju jį pasižiūrėti žmonėms, dirbantiems aptarnavimo sferoje. Konkrečiai išskirčiau maitinimo įstaigų darbuotojus bei biurų administratorius. Jums, mielieji, prižadu - bus labai daug ir nuoširdaus juoko. Juk kone kiekvieną situaciją bent dalinai yra tekę išgyventi patiems. Daugiau apie spektaklį galite pasiskaityti čia. Gerų įspūdžių!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą