2010 m. rugpjūčio 26 d., ketvirtadienis

Vanilinis padažas

Čia parašau tik patį principą kaip dariau padažiuką. Kiekius labai apytiksliai irgi surašau. Jeigu jau sumąstysit pasigamint, tai pagal situaciją matysit ar tirštesnio norisi, ar saldesnio. Atitinkamai reikiamo produkto kiekį padidinsit.

Reikia:
1 kiaušinio trynio
1 st. pieno
2 šaukštų cukraus
vanilino (vanilinio cukraus, sirupo ar kt.)
2 šaukštų miltų

Imame indelį ir kaitiname pieną, tačiau neužviriname. Sudedame cukrų, vaniliną ir toliau kaitiname nuolat maišydami, kol cukrus visiškai ištirps. Atskiriame kiaušinio baltymą ir trynį. Trynį neskubėdami užpilame karštu pienu su priedais, gerai išmaišome ir dedame toliau kaisti ant nedidelės ugnies. Nedideliais kiekiais ir gerai išmaišydami dedame miltus iki padažas įgaus pageidaujamą tirštumą. Siūlau nepatingėti dar kelias minutes pakaitinti ir pamaišyti - padažiukas gausis be jokių gumulėlių ir galėsite jį drąsiai palikti šaldytuve net kelioms dienoms.

Šis padažiukas puikiai tinka prie įvairių pyragų, varškės apkepo. Kai padažas buvo jau pašildytas (beveik parą prastovėjo šaldytuve), tai nebesugebėjau normaliai atskirti skonio, bet vienu metu priminė ir vanilinius ledus, ir kondensuotą pieną. Šiaip... saldumynų mėgėjams tikrai šis padažiukas patiks. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą