2010 m. rugpjūčio 27 d., penktadienis

Varškės apkepas

Pasiknisti mažumytį reikia, bet šiaip pasigaminti labai paprasta. Ir, bent man, kai nedažnai, tai dieviškai skanu. Vaikystę ir mamos virtuvę labai primena.

Reikės:
400 g varškės (vid. riebumo arba riebios)
3-4 šaukštų manų kruopų
2-7 šaukštų cukraus
4 kiaušinių
2 šaukštai aliejaus (arba 3 šaukštai sviesto)
1 st. pieno (dar geriau saldi grietinėlė)
razinų ar kitų pageidaujamų priedų

1. Iš pradžių pasiruošiame manus - juos reikia užpilti grietinėle arba pienu, kad išbrinktų.
2. Atskiriame kiaušinių baltymus. Trynius gerai ištriname su cukrumi. (Cukraus dėti pagal norimą apkepo saldumą. Kadangi aš dėjau razinų ir ant viršaus dar pyliau vanilinį padažiuką, cukraus įbėriau vos porą šaukštų).
3. Į "gogel-mogel" masę sudedame varškę, išbrinkusius manus, supilame aliejų (arba dedame sviestą). Viską gerai išmaišome ar net suplakame.
4. Baltymus išplakame iki putų ir dedame į pasigamintą masę. Sudedame razinas ir atsargiai viską išmaišome. Išklojame skardą kepimo popieriumi ar folija, supilame tešlą ir kepame kol paviršius lengvai paruduoja.

Prieš valgant būtina palaukti kol praauš. Skanauti vieną, su uogiene, sirupu, ledais ar vaniliniu padažu (rekomenduoju). Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą