Na, kaip dauguma mano gaminamų patiekalų, taip ir šitas - realybėje atrodo prastai. Bet paragavus... mhm...
Reikės:
1 maišelio bulvių virtinukų (ten berods 400 g)
apie 10 pievagrybių
3 vidutinių pomidorų
200 gramų šoninės
Taigi, čia dar vienas tų mano mėgstamų patiekalų - košių makalošių.
Imam maišelį šaldytų bulvių virtinukų ir verdam juos nelabai dideliam kieky vandens. Kol "bulvinukai" verda, susmulkiname pievagrybius, šoninę ir pomidorus ir juos kepiname ketuvėje. Kepiname tol, kol pievagrybiai sukrinta, o pomidorai visiškai suminkštėja. Tai bus mūsų "padažas". Kai padažas ir bulvinukai paruošti, reikia juos sudėti į keptuvę ir dar šiek tiek pakaitinti "drauge". Man labai patinka į keptuvę įpilti kelis šaukštus nuo virtinukų likusios sunkos (tokia krakmolinga, gan tąsi masė lieka), nes ji padažui priduoda šiek tiek skonio ir padažą padaro tikru padažu. Taigi, viską pakaitiname keletą minučių ir dedame į lėkštes. Paskutinį kartą pabandžiau į padažą dar paprikų ir svogūnų įpjaustyt - super gaunasi.
Skanaus!
2010 m. gegužės 3 d., pirmadienis
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą