2010 m. gegužės 22 d., šeštadienis

Naminis majonezas

Išbandžiau pagliau namuose majonezą pasidaryt. Visgi E turbut mažiau kažkiek nei pirktiniam. Ir pigiau. Ir dar prieskonį bet kokį pasidaryt gali. Taigi, prireikė:

1 kiaušinio
150 ar 200 ml aliejaus
prieskonių

Pasirodo, kad gamybos procesas labai paprastas ir greitas. Jamam blenderį, į aukštą indą įmušam kiaušinį ir pradedam plakti. Kai kiaušinis jau panašus į vientisą suputojusią masę palengva pradedam nedideliais kiekiais pilti aliejų. Supylus apie pusę aliejaus jau gaunam į majonezą panašią masę. Taip supilam visą majonezą ir pagal skonį suberiam prieskonius. Aš dėjau maltų garstyčių, pipirų, druskos ir krapų. Turėtų būti skanu įdėjus česnako, paprikų, čili ar kokių prieskoninių žolelių.

2 komentarai:

  1. O kaip skonis? Nes labai keistas receptas, trūksta rūgšties (acto arba citrinos sulčių), cukraus, druskos ir dedamas visas kiaušinis, o ne tik trynys

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek padauginau druskos, bet šiaip skonis man labai patiko. Švelnus labai gavosi. Bent aš citrinos visiškai nepasigedau, bet kita kartą česnako ir čili bandysiu dėt.

    AtsakytiPanaikinti