Aišku, kaip ir visada viską žmogus prisitaiko sau, kad patogu būtų, taip ir šį kartelį mažumytis pakitimų atsirado.
Pesto prireikė:
Puodo nesuspaustų šviežių dilgėlių lapų (puodas įtariu kokių 2 l talpos)
1 citrinos
2 skiltelių česnako
saujos saulėgrąžų
saulėgrąžų aliejaus
100 g fermentinio sūrio
petražolių, prieskonių
Dilgėles užpyliau verdančiu vandeniu, nukošiau, įmečiau petruškas ir viską pasmulkinau trinuvu. Saulėgrąžas lenvai pakepinau aliejuje, patraiškiau kočėlu - norėjau, kad gabaliukai jaustųsi. Česnaką ir sūrį sutryniau česnako spaudykle. Viską sumečiau į bendrą puodą, įbėriau druskytės, pipiriukų ir maltų lauro lapų. Išspaudžiau citriną ir jos smulkius gabaliukus įmečiau į tą patį puodą. Įpyliau dar porą šaukštų aliejaus ir va kas gavosi:
Tą vakarą rimtai valgyti jau buvo pernelyg vėlu, tai sudėjau viską į stiklainiuką ir įmečiau nakčiai į šaldytuvą. Kitą vakarą sėkmingai išsiviriau spagečių, sumaišiau su pesto ir.... niam. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą