2010 m. gegužės 19 d., trečiadienis

Trinta morkų sriuba su saulėgrąžomis ir skrebučiais

Kad jau vegetariškų patiekalų savaitė ši, tai sumąsčiau sudalyvaut. Ir pirma mintis atėjusi į galvą - morkienė. Antra - kukurūzų miltų blyneliai. Tai dėl blynų dar bus matyt ar neaptingsiu iki savaitgalio. O morkyčių sriubukės pusė jau skrandžiuose. Pigu, skanu ir sveika - idealus derinys. Dalinuosi.

Reikės (5-6 porcijom):
2 didelių bulvių
8-10 didelių morkų
2-3 svogūnų
1-2 saujų saulėgrąžų
5-6 riekių batono
200 ml grietinėlės
prieskonių

Taigi, pradedam kaip ir bet kokia kitą trintą sriubytę - nuskutam bulves ir morkas, nusilupam svogūnus ir kiek pasmulkinę metam į puodą su nedideliu kiekiu vandens. Galim iš karto įberti druskytės, pipiriukų ir kitų labai smulkių prieskonių. Apverdam kol daržovės pakankamai suminkštėja ir tampa lengvai trinamos. Sutrinam, suberiam likusius prieskonius (aš dėjau maltus lauro lapus ir kalendrą) ir viską gerai išmaišom. Gaunam tokią košę:


Kol daržovės verda galim pasiruošti pagardus - saulėgrąžas ir skrebučius. Aš tuo tikslu ėmiau vieną nedidukę keptuvę, mažame kieky aliejaus apkepinau "sėmkes". Vėliau jau sausoj keptuvėj lengvai apskrudinau kubeliais pjaustytą batoną.


Ir lieka paskutiniai žingsneliai: į trintą košę pilam grietinėlę ir suberiam saulėgrąžas, gerai išmaišome. Sriubytę dedam į dubenėlius, užberiam skrebučių ir... skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą