2010 m. gegužės 17 d., pirmadienis

Čiliukas

Čiliukas - tai aštrus jautienos troškinys. Tikslios receptūros net ir neturiu sumąsčius. Kiekvieną kartą improvizuoju, tačiau baziniai dalykai išlieka. Taigi,

jums reikės:
700 gramų jautienos faršo
1 indelio konservuotų pupelių (naudoju pupeles pomidorų padaže)
2-3 paprikų
5-6 pomidorų
1-2 čili pipiriukų
0,5-1 indelio j. alyvuogių
1-2 svogūnų
100 gramų fermentinio sūrio
padažų, prieskonių

Pasiruoškite dvi keptuves. Kuo smulkiau supjaustykite paprikas, pomidorus ir svogūnus ir kepinkite didelėje keptuvėje. Mūsų tikslas - taip patroškinti viską, kad daugiau ar mažiau gautųsi tiršta masė be gabaliukų, kad nesijaustų paprikų bei pomidorų žievelių.

Kol vienoje keptuvėje troškiname daržoves, kitoje galime kepti faršą. Kepdami faršą vis pasmulkiname, kad iškepus jis būdų birus, nesulipęs dideliais gabalais. Faršą iš karto galime paskaninti prieskoniais.

Kai abejose keptuvėse turim pakankamai iškepusius produktus, beriame viską į vieną. Sudedame indelį konservuotų pupelių, susmulkintas alyvuoges, pilame pomidorų ar paprikų padažą. Jeigu mėgstate aštrumą, galite drąsiai įpilti tabasco ar kitokio aštraus padažo (aš įsimylėjus "Pepper sause" su velniu nupieštu, tokiam nedideliam buteliuke), įberti pageidaujamų prieskonių. Viską sumaišius dar kelias minutes pakepame.

Sutarkuojame fermentinį sūrį. Dedame troškinį į indus, užbarstome sūriu.

Na, taip gamindavau anksčiau, tačiau taupydama laiką įsigudrinau troškinį gaminti truputį kitaip. Faršą kepinu su svogūnais, o paprikas ir pomidorus truputį patroškinu labai nedideliam kieky vandens ir tada tiesiog sutrinu trintuvu. Na, taip gaunasi kiek skystesnis variantas, tačiau skoniu tikrai nenusileidžia. Mėgstantiems šiek tiek saldžiau siūlau išbandyti šį patiekalą su kons. kukurūzais ar ananasų gabaliukais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą