2010 m. gegužės 23 d., sekmadienis

Majoneze marinuoti vištienos gabaliukai

Pasigaminus naminio majonezo prisiminiau anksčiau mano labai mėgtą patiekalą. Majoneze marinuotus vištienos gabaliukus su ryžiais ir troškintomis daržovėmis. Taigi, reikės:

0,5 kg vištienos filė
100-200 ml majonezo
4-5 skiltelių česnako
šaldytų ar šviežių daržovių troškinimui
3 v.š. grietinės
ryžių
prieskonių

Visų pirma reikia pamarinuoti vištieną. Imam filė ir supjaustom nedideliais gabaliukais. Dedam majonezą, sutraiškom česnaką, viską gerai išmaišom ir paliekam mėsą marinuotis. Jeigu marinaimui neturite daug laiko, tai siūlau mėsytę "išmasažuoti" su majonezu ir palikti marinuotis kambaryje - tokiu būdu už geros valandos drąsiai galėsit kepti.


Daržoves pasirenkam pagal skonį arba imam bet kokias, kokias turim kameroj. Šį kartą pas save dar aptikau užsilikusių šaldytų kalafijorų, šparagų ir žirnelių - tai viską ir panaudojau. Daržoves troškinau sultinyje su grietine vis pamaišant, kol skysčio kone nebeliko.


Kol troškinau daržoves, uždėjau ryžius virti. Taip pat pradėjau kepti vištieną. Kai visos 3 "atskiros" patiekalo dalys pagamintos - galime dėti patiekalą į lėkštes. Aš finale dar viską neausiai apšlaksčiau sojų padažu ir puoliau mėgautis. Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą